Toon pagina inhoud

Het duurt nog drie maanden voordat de Galaxy S10 officieel geïntroduceerd zal worden. Desalniettemin lijkt het erop dat het design nu al bekend is, nu onze collega’s bij LetsGoDigital over een zeer bijzondere vondst hebben gerapporteerd. Zij hebben een tweetal afbeeldingen gevonden van Samsung Electronics, waarop een full screen smartphone te zien is met een gat in de display.

Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 smartphone ontwerp

Het ontwerp komt exact overeen met het Infinity-O display. Dit scherm werd eerder deze maand officiëel onthuld tijdens de Developers Conference, toen ook het Infinity-Flex display voor de Samsung opvouwbare telefoon werd gepresenteerd. Het Infinity-O display heeft geen notch, aan de linker bovenzijde is een gat in het display gemaakt voor de selfiecamera.

De foto’s zijn door Samsung Electronics gebruikt in een design patent dat is ingediend bij het Haagse Internationale Design Systeem. Het patent bestaat uit schetsen van meer dan 50 verschillende Samsung smartphones met een beeldvullend scherm.

Van twee van deze modellen heeft Samsung ook een kleuren afbeelding toegevoegd en dat is op z’n zachtst gezegd erg opmerkelijk. De designs zijn gelijk, hoewel de ene meer afgeronde hoeken heeft dan de ander.

Kan dit betekenen dat we naar het design van de Samsung Galaxy S10 kijken? Hoewel we er in de Nederlandse media weinig tot niets over lezen lijkt de internationale media ervan overtuigd te zijn dat dit inderdaad hét ontwerp van de S10 wordt.

Er wordt al langer over gespeculeerd dat de Galaxy S10 verschillende sensoren onder de display krijgt. Zo zal de smartphone over een in-display vingerafdruksensor beschikken. Ook probeert de Koreaanse fabrikant de camera onder de display te verwerken, of deze technologie ook daadwerkelijk gereed zal zijn voor de S10 blijft natuurlijk nog even afwachten.

Op de MWC 2019 (Mobile World Congress) zal Samsung hoogstwaarschijnlijk drie Galaxy S10 smartphones presenteren, een S10 Lite, een S10 en een S10 Plus. De Lite variant zal het goedkoopste model worden, waarbij logischerwijs ook een aantal high-end features achterwege gelaten worden.

Advertentie