Toon pagina inhoud

In maart introduceerde Samsung de Galaxy S8. Inmiddels is deze premium smartphone alweer een geruime tijd in Nederland te koop. De hoeveelheid kleurvarianten is in de tussentijd uitgebreid naar vijf. Wat maakt deze telefoon zo geliefd?

Galaxy S8 specs

Hoewel de Galaxy S9 al over een maand of twee verwacht wordt is de S8 nog altijd hot. Velen vinden de Galaxy S8 dan ook de mooiste smartphone van 2017. De prachtige smalle schermranden en het heldere 5.8 inch AMOLED display maken het bekijken van foto’s en video’s extra plezierig.

De Samsung Galaxy S8 wordt aangedreven door de krachtige octa-core Snapdragon 835 processor met 4GB RAM geheugen. Verder is de Android smartphone voorzien een verschillende beveiligingsmethodes, inclusief een vingerafdrukscanner, een irisscanner en een gezichtsherkenning.

Ook is het toestel uitgerust met de persoonlijke spraakassistent Bixby. Zo kun je in het Engels met je telefoon communiceren en deze taken voor je uit laten voeren.

Voor het maken van hoge kwaliteit foto’s en video opnames is er een 12 megapixel camera ingebouwd. Deze is gelijk aan de Galaxy S7. Aan voor de voorzijde is een 8 megapixel selfie-camera toegepast. Verder is de S8 voorzien van een 3.000 mAh batterij.

De Galaxy S8 is compatibel met de Gear VR headset en de Gear 360 camera. Ook zijn er tal van bijpassende accessoires te koop, waaronder telefoon hoesjes, draadloze opladers, battery packs en oordopjes.

Beschikbaarheid van kleuren

Tijdens de introductie werd de Galaxy S8 gelanceerd in de kleuren Midnight Black (zwart), Orchid Grey (grijs) en Arctic Silver (zilver). Niet veel later werd daar de kleur Coral Blue (blauw) aan toegevoegd. Eind van de zomer kwam daar uiteindelijk de Rose Pink (rose) editie bij.

In de tussentijd is er ook een mooie Burgundy Red (rood) variant geïntroduceerd, maar helaas is deze dieprode kleur vooralsnog alleen in Korea verkrijgbaar.

Prijs en verkrijgbaarheid van los toestel

De Samsung Galaxy S8 SM-950 kun je inmiddels al een maand of 6 in Nederland kopen. Hierdoor is de prijs inmiddels wat gezakt. Voor een simlock vrije S8, een los toestel, betaal je momenteel nog zo’n €700. Bovendien zijn er met de Galaxy S9 op komst verschillende leuke aanbiedingen te vinden op het internet.

Tijdens de introductie was de prijs €100 duurder. Samsung levert de smartphone met 64GB intern geheugen, dat uitgebreid kan worden middels een microSD geheugenkaart. De Galaxy S8 is ook verkrijgbaar als Dual SIM variant.

Samsung Galaxy S8 abonnement

Liever een toestel met abonnement? Bij veruit de meeste Nederlandse telecomproviders kun je de Galaxy S8 kopen. Wanneer je het toestel in combinatie met een abonnement aanschaft ben je doorgaans iets goedkoper uit, dan bij het kopen van een los toestel.

Providers als KPN, T-Mobile, Vodafone, Tele2 en Telfort bieden allemaal de Galaxy S8 aan. Elke provider hanteert zijn eigen bel- en databundels en de daarvoor geldende prijzen. De ene provider biedt korting op de toestelprijs, terwijl de ander accessoires meelevert of lagere bundel tarieven hanteert.

Advertentie