Toon pagina inhoud

TCL Communications heeft een nieuw vlaggenschip toestel aangekondigd. De BlackBerry KEY2 is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde KEYOne. De geavanceerde mobiele telefoon beschikt over een fysiek toetsenbord en draait op het Android 8.1 besturingssysteem, met vernieuwde beveiligings- en privacy functies van BlackBerry zelf. Het is de eerste smartphone van de fabrikant met een dubbele camera. De BlackBerry KEY2 kopen is mogelijk vanaf juli 2018, het toestel heeft een adviesprijs van €650.

BlackBerry KEY2

Smartphone functies

BlackBerry weet zich met haar toestellen goed te onderscheiden van de menigte. Zo kun je feitelijk geen smartphone meer kopen met een fysiek toetsenbord, op de BlackBerry modellen na natuurlijk. Ook besteedt de fabrikant veel geld in het optimaliseren van de beveiliging van het toestel. Deze twee unieke eigenschappen maken het een geliefde telefoon voor de zakelijke markt.

De BlackBerry KEY2 beschikt over een 4,5-inch display met een resolutie van 1620×1080 pixels. De achterzijde is voorzien van zacht materiaal, voor meer grip en comfort. Standaard is het geheugen verdubbeld, het toestel is verkrijgbaar met 64GB of 128GB geheugen. Dit is tevens uitbreidbaar middels een microSD geheugenkaart.

Het toetsenbord is vernieuwd, met grotere toetsen en meer functies, waaronder de nieuwe Speed Key. Dit is een sneltoets om direct toegang te krijgen tot veel gebruikte apps, zoals je mail, je contacten of de apps.

De smartphone wordt aangedreven door een 1.8Ghz octa-core Snapdragon 660 processor met 6GB RAM geheugen. Met zoveel werkgeheugen is multi-tasken geen enkel probleem.

De KEY2 is de eerste BlackBerry smartphone met een dubbele camera. Beide beschikken over 12 megapixel resolutie. Daarnaast zijn er nieuwe opname functies, zoals een portretmode en een optische superzoom functie. Video’s worden in 4K resolutie vastgelegd. Aan de voorzijde is een 8 megapixel camera ingebouwd, met een selfie-flitser.

KEY2 kopen

BlackBerry KEY2 kopen

Hoewel het toestel pas over 6 weken verkrijgbaar is, staat de BlackBerry KEY2 inmiddels al op verschillende Nederlandse retailer sites vermeld. De mobiele telefoon is verkrijgbaar voor €650 inclusief BTW en is leverbaar in de kleuren zwart en zilver. Behalve een los toestel kun je de KEY2 ook kopen met abonnement.

Providers die de nieuwe BlackBerry aanbieden zijn onder andere Ben, Hollands Nieuwe, KPN, Telfort, T-Mobile en Vodafone. Elke provider heeft zijn eigen abonnement bundels samengesteld. Ben je niet gebonden aan een bepaalde provider, dan doe je er verstandig aan de verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. Zo kun je aan de hand van jouw verbruik de beste keuze bepalen.

De meeste providers hanteren een toestelbedrag van ongeveer €23 per maand. De totale toestelkosten kunnen overigens wel variëren, zo hanteert KPN een toestelprijs van €552, terwijl BEN uitgaat van een toestelbedrag van €588. De overige telecomproviders vallen hier tussen qua prijs. Dit zijn overigens de prijzen voor een 2-jarig abonnement, kies je voor een 1-jarig abonnement dan gaan de totale toestelkosten ook iets omhoog.

SIM-ONLY abonnement

SIM-only abonnement

In combinatie met een abonnement betaal je dus beduidend minder voor je smartphone, dan wanneer je een los toestel aanschaft. Echter, de abonnementskosten bij een SIM-only abonnement (zonder smartphone) vallen doorgaans beduidend lager uit, waardoor het over een contractperiode van 2 jaar vaak alsnog loont om voor SIM-only te kiezen. Niet voor niets is deze abonnementsvorm de afgelopen jaren sterk in populariteit toegenomen.

Je kunt dan een simlockvrije BlackBerry KEY2 kopen en hier naderhand bij elke gewenste provider een SIM-only abonnement voor afsluiten. Zo wordt je ook niet gedwongen om je smartphone na twee jaar te vervangen. Ten slotte kun je dan ook besluiten om opnieuw een SIM-only abonnement af te sluiten, zonder een nieuwe telefoon te kopen.

Met de komst van de KEY2 is ook zijn voorganger een stukje goedkoper geworden. De KEYOne met 64GB geheugen kost nu geen €650 meer, maar €610. Interessanter is wellicht het 32GB model, welke een prijs had van €600 en nu gezakt is naar €490.

Advertentie