Toon pagina inhoud

Lenovo heeft afgelopen week een vijftal nieuwe middenklasse smartphones geïntroduceerd, waarvan de Motorola Moto G6 Plus het topmodel is. Deze smartphone volgt de één jaar oude G5 Plus op en is voorzien van verschillende nieuwe functies.

Motorola Moto G6 Plus

Motorola Moto G6 Plus

De Motorola G6 Plus heeft een stijlvol design en is uitgerust met een 5,9-inch Full HD+ beeldscherm. Dankzij de smalle schermranden heeft het toestel een 18:9 beeldverhouding, ideaal voor het bekijken van films en video’s. Daarnaast is de mobiele telefoon voorzien van krasbestendig Corning Gorilla Glass en er is een waterafstotende toplaag aangebracht, waardoor de smartphone bestand is tegen spatten en lichte regen.

Smartphone camera

Verbeterde dubbele camera

De middenklasse smartphone beschikt over een dubbele camera aan de achterzijde, deze is verbeterd ten opzichte van de G5 Plus. Zo is de camera voorzien van Dual Autofocus Pixel technologie. Hierdoor is het toestel in staat om sneller scherp te stellen, met mooiere en scherpere foto’s als eindresultaat. Het betreft een 12 megapixel en een 5 megapixel camera, beide hebben een f/1.7 lens.

Ook is de Motorola G6 Plus in staat om 4K video opnames te maken. Daarnaast is er een time-lapse en een slow-motion video functie voorhanden. Met de camera aan de voorzijde kunnen Full HD video’s worden vastgelegd, dit betreft een 8 megapixel selfie-camera met groepsselfiemodus.

Dankzij het slimme camerasysteem is de Moto G6 Plus ook uitgerust met gezichtsdetectie, om het toestel eenvoudig te ontgrendelen. Een andere authenticatie methode is de vingerafdrukscanner, deze is bij de G6 Plus aan de voorzijde van de telefoon geplaatst. De multifunctionele vingerafdruksensor kan ook gebruikt worden om apps te openen of om in één keer naar het startscherm te gaan.

Verder is de nieuwe Motorola Moto smartphone uitgerust met Dolby Audio, voor een meeslepende geluidservaring. Voor het aansluiten van een koptelefoon is de G6 Plus voorzien van een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting.

Motorola G6 Plus

Prijs en verkrijgbaarheid

De Android smartphone wordt aangedreven door een 2,2Ghz octa-core Qualcomm Snapdragon processor met 4GB RAM geheugen. Het toestel draait op het Android 8.0 Oreo besturingssysteem. De Motorola G6 Plus beschikt standaard over 64GB intern geheugen, dat tevens uitbreidbaar is tot 128GB middels een microSD geheugenkaartje.

Daarnaast is er een 3.200 mAh batterij ingebouwd, die dankzij de meegeleverde TurboPower oplader in een mum van tijd is bijgeladen. Na slechts enkele minuten opaden is het toestel weer urenlang te gebruiken. Opladen gaat via de USB-C connector.

De Motorola G6 Plus is vanaf 7 mei 2018 verkrijgbaar voor een adviesprijs van €300 inclusief BTW. Een pre-order plaatsen is mogelijk vanaf 30 april. Het toestel is te koop in de kleuren goud en grijs.

Advertentie