Toon pagina inhoud

HDM Global heeft een serie nieuwe Nokia smartphones aangekondigd. Het gaat om drie toestellen waaronder de Nokia 5.1. Dit is de opvolger van de Nokia 5 die in 2017 is geïntroduceerd. De smartphone heeft een verkoopadviesprijs dat net iets onder de € 200,- ligt. De Nokia 5.1 is overigens het duurste model uit de vernieuwde line-up voor 2018.

De Nokia 5.1 heeft een 5.5-inch Full HD+ display met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Kijken we verder naar de technische specificaties van de 5.1 versie dan treffen we een 3000 mAh batterij aan. Bij normaal gebruik voldoende capaciteit om een volledige dag door te komen. De smartphone is overigens ook uitgerust met dual-sim functionaliteit. Zo kun je werk en privé op een effectieve wijze gescheiden houden.

Budget smartphone met vingerafdrukscanner

Budget smartphone met vingerafdruksensor

De telefoon heeft een uniek en modern design en is vervaardigd uit een volledig aluminium behuizing die comfortabel in je handen ligt. Nokia heeft ondanks de lage adviesprijs toch een vingerafdrukscanner in het 5.1 model weten te verwerken. Deze is eenvoudig te bedienen en bevindt zich aan de achterzijde van het apparaat.

Met de Nokia 5.1 kun je ook leuke plaatjes schieten. Het mobieltje heeft een 16 megapixel camera die wordt ondersteund door een dual-led flitser. Aan de voorkant bevindt zich een 8 megapixel camera voor het maken van selfies. Verwacht geen spectaculaire opnames van deze smartphone, als je dat een belangrijk onderdeel vindt kun je beter een duurder model kopen.

Het toestel wordt aangedreven door een MediaTek Helio P18 chipset met 2GB geheugen. De Nokia 5.1 is beslist geen telefoon om meerdere applicaties tegelijkertijd te draaien. Een eenvoudig spelletje spelen is overigens geen probleem. Het apparaat beschikt over 16GB interne opslagruimte en is middels een microSD geheugenkaart verder uit te breiden. De nieuwe Nokia smartphone wordt geleverd met het Android 8.0 Oreo mobiele besturingssysteem.

Nokia telefoon kopen

Nokia 5.1 kopen

De nieuwe Nokia telefoon zal vanaf juli 2018 in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Consumenten die de Nokia 5.1 willen kopen kunnen een kijkje nemen op de website van Mobiel Kopen.  Deze vergelijkingssite heeft een volledig en betrouwbaar overzicht van de goedkoopste abonnementen. Wil je geen abonnement afsluiten raadpleeg dan de sectie voor losse toestellen.

Het is jammer dat Nokia zo slecht vertegenwoordigt is in ons land. Hierdoor is de informatievoorziening van nieuwe producten beperkt en moeten journalisten zich wenden tot het buitenland om informatie in te winnen. Dat was 15 jaar geleden wel anders. Nokia behoorde in Nederland tot de premium merken en was goed benaderbaar voor pers en media.

Advertentie